Smak av Stavern

Smak av Stavern

I går var vi nok en tur i den lille favorittbyen. Vi hadde egentlig tenkt å gå den vanlige “stripa”, men det var jo så nydelig vær! Og når det er flott vær i Stavern så bør man jo ta en tur nedom havna.

Smak av Stavern Smak av Stavern Smak av Stavern

Her fant vi Smak av Stavern. En liten koselig restaurant helt nede ved brygga. Jeg blir oppriktig så glad når man finner ett sted som er gjennomført, har god mat og i tillegg fantastisk service.

Siden jeg driver mitt eget firma er det verste jeg vet folk som ikke yter service. Hvor ofte har man ikke opplevd at man ikke blir sett når man kommer inn i en butikk. Hvor de ansatte snakker om helgens fest i stedet for å snakke med deg.. Men her ble jeg så gledelig overrasket!

Det er nettopp derfor jeg tar meg bryet og skriver om dette. Når folk gjør en god jobb fortjener de å høre det!

Smak av Stavern Smak av Stavern Smak av Stavern

Lykke er jo en liten raring som kommer valsende inn i restauranten, og hun er ikke akkurat helt stille av seg. Mark i rompa har hun også. Vår servitør forteller Lykke om at redningsskuta Elias ligger til kai rett utenfor vinduet. Dette er så klart spennende. Så finner vi frem tegneark og fargeblyanter.

Det er godt hun snakker litt utydelig.. For Lykke ville aller helst bare tegne “popp”. Og siden jeg kjenner hun godt så vet jeg at det hun egentlig sitter og sier kjempehøyt er at hun vil at jeg skal tegne pupp! “Tegne popp!”

Smak av Stavern

Vi får servert nydelig tapas og Lykke får sin egen tallerken med kjøttbolle, kyllingspyd og poteter. Før vår servitør går så forteller hun Lykke at om hun spiser masse mat, så skal hun få en liten premie. <3 Og det er klart ungen spiser. Masse! Da Lykke er ferdig med maten så kommer servitøren vår med en gullmynt til Lykke. En sjokolade-gullmynt! Så utrolig koselig!

Det er ikke så mye som skal til, men sånne små ting som dette varmer ett mammahjerte. Her virket servicen naturlig, og ikke påtatt. Helt perfekt! Selv om Lykke lagde litt leven da hun insisterte på at jeg skulle tegne mere “popp”, så virket det ikke som noen ble brydd.

Denne plassen her gjør at jeg gleder meg enda mere til å flytte til Stavern neste år!

Smak av Stavern

Og til dere som umiddelbart tenker at dette burde vært merket med spons. Nei, dette er rett og slett entusiasme på høyt plan! Jeg er stolt over at jeg skal flytte til denne byen, og de som er flinke bør også høre det. Folk er alltid så raske til å fortelle når noe er dårlig. Jeg oppfordrer dere alle til å ta ett lite minutt til å skryte av de som fortjener det. Det betyr mye for de som jobber hardt..

Vi lover at vi skal bruke byen, for det er så viktig at slike små perler som dette kan fortsette i lang tid!

3 Comments
 • Inger Kristine

  31. oktober 2016 at 20:52 Svar

  Kjære !
  Et vakkert lite leserinnlegg, berører oss alle på SMAK 🌿
  Dette vil også være til hjelp for utvikling av oss alle, vi tar det til oss og vit at dette varmet alles ❤️

 • Laila Irene Leknes

  1. november 2016 at 02:58 Svar

  Farmor til serveringsdamen ! Jeg hat vært der en gang, men 100 0/0 fornøyd med tapasretter og serveringa!

 • Anne-Kathrine S Preus

  27. april 2017 at 01:04 Svar

  En oase i Stavern! Folkelig,upretensiøst og hyggelige folk. Enten du spiser single eller med storfamilien så er opplevelsen like god. Varmtbrød med aioli til vorspeise og oliven .kan det bli bedre .,og selvfølgelig noe godt i store rause glass.🍷🍡

Post a Comment

Pin It on Pinterest