Oseberghaugen

Oseberghaugen, bare en haug?

Noen dager trenger man å løpe litt fra seg, og dette var en slik dag.

Oseberghaugen

Lykke er en tålmodig jente, men noen ganger kan det bli litt mye jobb på mamma og pappa. Oseberghaugen ligger rett borte i veien for oss, og ingen av oss hadde vært der før. Nå er det sikkert noen lokale som ler av meg, men jeg så jo for meg at det var ett eller annet spennende fra vikingtiden der. Ja, noe som var synlig. Ikke bare en haug.

img_2554 Oseberghaugen

Så er det fint da at små barn ikke krever altfor mye, for Lykke synes at haugen var kjempegøy! Vi hadde med oss boller, og om det er noe den ungen der er glad i.. Så er det søtsaker!

Oseberghaugen

OseberghaugenOseberghaugen

 

Oseberghaugen“Se, en fugl!” Fugler er favoritten!

img_2675 Oseberghaugen

Så var det på tide å dra hjemover igjen med ett stykk fornøyd unge! Det er ikke så mye som skal til. Jeg skal prøve å huske på det. Selv de minste ting kan være spennende for ett lite barn. Selv bare en haug!

I ettertid har jeg måtte google Oseberghaugen. I 1908 ble det gjort utgravinger der og her fant de masse spennende. Selveste Osebergskipet ble funnet her (dette visste jeg faktisk) Det ble også funnet 2 kvinnelik, en masse rikdom, 4 hester, 2 hunder og en okse. Egentlig veldig spennende! Plutselig ble jo turen mer interessant. Neste gang skal jeg google først, ikke etterpå! 🙂

1 Comment
  • Kristina Berg

    4. oktober 2016 at 10:21 Svar

    Mange spennende sted som vi ikke vet noe om 😁

Post a Comment

Pin It on Pinterest