Helt ærlig!

For 2,5 år siden hadde vi 80.000 kr.

Det var ikke mye, og jeg får være ærlig. Jeg var ganske skeptisk til hva vi kunne oppnå med denne summen.

Jeg spinket og sparte på hver krone, og tok kun inn det jeg virkelig hadde troa på. Innkjøpene var i bitteliten skala, og webshoppen ble laget med få midler. Alt kostet. Esker, regnskapsfører, printer og statlige kostnader. Gode avtaler kan man også bare glemme da man er små. Det er hardt å starte fra bunn.

img_0398-2

Husker jeg var stolt da alt sto klart. Kanskje dette allikevel kunne bli til noe bra..?

Den 4 september 2014 “åpnet vi dørene”, og det smalt! Med en relativt stor instagramkonto hadde vi klart å skape en hype rundt Nordiske Hjem.

Så sto vi der da.. Skulle printe ut ordre, pakke, skrive ut postlappene for hånd. Vi hadde aldri drevet en nettbutikk før. Hva gjør man? Man bretter opp ermene, og kaster seg ut i det, med hodet først.

Vi har lært mye de 2 siste årene, og mye har skjedd underveis.

img_0223

Lageret vårt startet i vår gamle kjeller, og vokste seg deretter til garasjen, så til stua, og deretter gangen.

Da måtte vi flytte!

Med en bitteliten baby på slep kjøpte vi den gården vi bor på i dag. .

Låven bruker vi som lager, og som i startsfasen for de fleste firmaer er det ikke bare luksuriøst. På vinteren holder eksempelvis låven vår i snitt ett par grader. Så med andre ord, her er det viktig å holde seg aktiv. Og aktive er vi.

Det er litt rart å tenke tilbake på de siste 2,5 årene som er lagt bak meg. Det har gått fort, men allikevel så føles det som en evighet.

Jeg har oppnådd ting som jeg ikke trodde var mulig, men jeg har også kjent masse på følelsen “klarer jeg virkelig det her..?”. Det er en tøff bransje vi arbeider i, og man møter mange på sin vei som mer enn gjerne ønsker å stikke kjepper i hjulene dine.

Jeg startet denne bloggen med å love at dere skulle få høre om gründerlivet. Dere skulle få høre om hvordan man klarer å være mamma med en jobb som krever voldsomt mye av deg, og jeg lovet dere inspirasjon.

Du som leser dette tenker kanskje at dette blogginnlegget handler om en flott suksesshistorie. Og det gjør det delvis også. Fra 80.000 kroner til en omsetning på 8,5 millioner på 2 år. Jeg skjønner selv at dette er noe jeg kan være stolt av. Det er noe jeg har skapt med blod, svette og tårer.

Og der har vi det. Det å være småbarnsmamma og drive sitt eget firma, det er ingen lek. Det er litt vanskelig å skrive om kjenner jeg. Vet ikke hvor mange ganger jeg har trykket på backspace knappen.

Jeg liker å fremstå som en som har total kontroll på alt. Både på mammalivet, arbeidslivet og kjærlighetslivet.

Akkurat nå føler jeg at jeg kanskje ikke har full kontroll på noen av delene.

Dette skal heller ikke være ett innlegg hvor jeg sutrer, for det verste jeg vet er de som skriver blogginnlegg på blogginnlegg om hvor kjipt alt er. For alt er ikke kjipt. Men dette er sannheten. Sannheten er at det er tøft å være kvinnelig gründer. Det er tøft å være gründer generelt.

Men jeg vet at jeg kan klappe meg på skulderen og si ” sykt bra jobba!”

Jeg har har på 2,5 år fått ett barn, pusset opp ett hus og bygget opp ett firma helt fra bunnen av.

Jeg har lov til å være sliten.

Nå skal jeg pakke meg inn under dyna sette på en tv serie, og la mannen styre showet for i dag. For det fortjener jeg.

– Klem –

7 Comments
 • May

  21. november 2016 at 14:15 Svar

  <3
  Du kan være veldig stolt over det dere har fått til. og ja du har lov til å være sliten 🙂

  Lykke til videre!

 • Stine

  21. november 2016 at 14:19 Svar

  Utrolig bra jobba Kine 🙂 All grunn til å være stolt av deg selv! Du er rå :-*

 • Christina

  21. november 2016 at 14:51 Svar

  Elsker at du er så ærlig og tørr å dele så private ting! Lykke til videre 🙂

 • Nina H Kvamme

  21. november 2016 at 19:48 Svar

  Du har all grunn til å være stolt! Det du har oppnådd er stort. Flinke er dere, VIRKELIG ❤️ og jeg gleder meg til å følge med på fortsettelsen!

 • Christine

  21. november 2016 at 22:18 Svar

  Det er så forfriskende med slike ærlige innlegg! Du har all grunn til å være stolt, det er så mye arbeid som “ikke blir sett” når man starter for seg selv. Jeg holder faktisk på med det samme i disse dager. Har jobbet for andre gründere før, noe jeg elsket, men etter flere år med usikre arbeidsplasser har jeg nå tatt spranget. Og det er kjempeskummelt! Så for meg, var dette kjempeinspirerende! 🙂 Tusen takk!

  Hvem vet, kanskje det jeg skal lage kunne vært noe for din nettside 🙂 Da hadde JEG vært stolt!

  Stå på videre, og fortsett den kjempegode jobben du gjør! Hilsen fra Bergen

 • Linn Susanne

  22. november 2016 at 13:04 Svar

  Dette tror jeg faktisk er det beste blogginnlegget jeg har lest! Du inspirerer! Gratulerer med alt dere har klart å oppnå, og på så kort tid! Jeg tar av meg hatten… Gleder meg til å følge dere videre.

 • Heidi

  24. november 2016 at 18:11 Svar

  All ære til deg og dere! En inspirasjon.

Post a Comment

Pin It on Pinterest