#Girlboss

I gårsdagens pakkekalender fra mannen lå boken #girlboss!

Jeg har ikke prioritert å lese noe særlig i det siste, men i går sa jeg at jeg skulle ta ett bad, så låste meg inne.

Jeg lå så lenge i badekaret at jeg nesten ble en rosin.

Boken er skrevet av Sophia Amoruso. Founder and CEO of Nastygal. Hun var en high school dropout som drev med dumpsterdiving og gikk i vintageklær, men hun var på ingen måte lat.

Hun forteller hvordan det hele startet på jenterommet med en haug av vintageklær, og kun med Ebay som salgsplattform. Det morsomme er at jeg kjenner igjen alt dette. Jeg handlet selv mine vintageklær fra Nastygal Vintage. Husker at prisene ble høyere og høyere og at det til slutt nesten var umulig å vinne noen auksjoner uten å ruinere seg selv. Jeg ser jo nå at dette var starten på hennes store eventyr.

Sofia forteller om hvordan hun brukte Myspace. Husker dere Myspace? Jeg elsket det! Første ordentlige plattform for sosiale medier. Her la Sophia konsekvent til venner som kunne passe inn i hennes profil. Slik at hun raskt samlet seg en stor kundebase.

Dette er absolutt noe jeg kan kjenne meg igjen i. Vel, bare at jeg ikke hang helt med i Myspace-tiden. Eller.. Det vil si jeg kun brukte Myspace til å bli kjent med kjekke bandgutter, høre på musikk og fremstå litt kulere enn jeg egentlig var. Sophia var nok litt smartere enn meg på dette tidspunktet. Hun tjente penger, jeg møtte gutter.

Da jeg ble litt eldre, litt klokere, litt mindre opptatt av bandmedlemmer så oppdaget jeg Instagram. Her har jeg på en måte gjort akkurat det samme som Sophia gjorde på Myspace. Instagram er min aller største markedskanal. Og uten hard og konsekvent jobbing på sosiale medier hadde det heller ikke eksistert noe Nordiske Hjem.

Sophia driver i dag ett millardkonsern. Noe som er så sykt imponerende!

Jeg gleder meg til å snike meg til til ekstra tid på badet, eller å gå tidlig i seng. For jeg må få lest resten av boken! Jeg gleder meg til å le, til å kjenne meg igjen, til å bli imponert, og jeg gleder meg til å fortsette på vårt eventyr, Nordiske Hjem. 

“A #GIRLBOSS is in charge of her life. She gets what she wants because she works for it.”

No Comments

Post a Comment

Pin It on Pinterest