Black is always a good idea

#Samarbeid

Fra 80 talls feeling til helsvart og moderne.

Da vi overtok huset for litt over 2 år siden så var det mye som måtte gjøres. Nesten i overkant mye. Når tiden hadde stått stille siden 1989, så måtte det noen grep til for at vi kunne kalle dette vårt hjem.

Som mange har fått med seg ble det innvendige snudd totalt på hodet.

Det er nok mange som følger oss på sosiale medier som har tenkt at vi bor i en eldre funkisbolig, men akk nei. Vi bor i et enormt hus som sto ferdigstilt i 1989. Med akkurat de løsningene man valgte på denne tiden.

Lenge har utsiden av huset blitt holdt “skjult”, men i fjor høst så snudde dette. Det var på tide å få bort den litt flaue følelsen jeg hadde. Ja, for tissegult er nemlig ikke min favorittfarge.

I samarbeid med Beckers så ble huset i løpet av få uker plutselig mange år “yngre”. Vi valgte å male om alt, og når jeg sier alt, så mener jeg faktisk alt.

Vegger, lister og tak. Alt i fargen #darjeeling fra Beckers. Du tenker kanskje at det ikke er så vanlig å male lister i samme farge som veggen. Nei, det er nok ikke så vanlig, men vi ønsket et moderne preg på huset. Hvorfor skal man egentlig fremheve listene rundt vinduene? Lister er heller ikke noe jeg fremhever inne. Hos meg males de i samme farge som veggen. Bor man derimot i en flott “Oslo-leilighet” med stor takhøyde og vakker stukkatur så er det klart at dette skal fremheves. Men bor du i et hus med helt standard lister, som vi gjør, da er det ikke noe poeng å fremheve disse.

Akkurat det samme gjelder på utsiden.

Så var det på tide å si adjø til den flotte tissegule fargen..

Før malingen ble sprayet på så måtte det selvsagt vaskes. Hele huset ble spylt rent, inkludert taket. For som du kanskje ser på det første bildet så begynte taket vårt å bli litt slitent.

Ikke var det særlig sort lengre, og levetiden begynte å minke kraftig. Det å skifte takstein på et så stort tak ville gjort et kraftig innhugg i lommeboken, og det passet ikke for oss som nettopp hadde pusset opp til den store gullmedaljen inne. Heldigvis ble vi introdusert for Isopaint. En maling som fornyer taksteinen. Den gir faktisk en ekstra levetid på ca 10 år, også ser det jo veldig flott ut da.

Så da er det kanskje på tide å vise frem hvordan det nye uterommet vårt har blitt. Noen har nok sett det før, men viser det frem for det.

Klatreplantene er borte, gress er lagt og hvit grus er på plass. Den gamle terrassen ble skrotet til fordel for en du ikke risikerer å få spiker i foten på. Og sammen med den sorte malingen fra Beckers så er alt dette med på å viske bort 80-tallet. Nå føles det endelig som hjemme.

Nå skal resten av sommersesongen nytes ute, måtte bare solen titte frem.

Har du forresten noen spørsmål vedrørende farger på huset så er det bare å spørre i vei.

Du kan også ta en titt inn på Beckers sine sider for å få litt mer teknisk informasjon.

No Comments

Post a Comment

Pin It on Pinterest